måndag 27 oktober 2008

Gordon Gecko kräver: Sänk räntan!

Börskatastrof i USA? Panik-Räntesänkning i USA? Stänging av börserna? Meden vi vänta på USA,en kort tillbakablick:

Sänk räntan! skriker alla utom danskarna
Nu är det snart dags för de giriga amatörerna att börja gapa om räntesänkning igen! Gardell, Qviberg, Gecko, Hessius och alla andra lobbyister som har fri tillgång till svensk media. När det inte finns en enda röst som förespråkar räntehöjning, då blir man misstänksam. Jag utgår i alla mina anlyser från att Stockholm ljuger - och rersultatet verkar har en sanningstäckning på cirka 75%.

Varför tror ni att "invandrafientliga" (hehe..) Danmark höjde räntan? Ett annat läge än Sverige? Att det enbart beror på Danmarks industris stora importbehov som betalas med danska kronor? Knappast, danskarna är, tror jag, bara lite före oss, här med. De skyddar sin krona som de skyddar sitt land och sitt folk.

Lobbyisterna som gapade för några veckor sedan:
"Gardell kräver att riksbanken snarast sänker styrräntan till 2 procent. – Annars kommer vi att få se folk springa omkring på gatorna och krossa fönster, sa Gardell." realtid

"Hallå, kära gamla kolleger på Riksbanken, har ni fastnat i era modeller och gamla nationalräkenskaper som bygger på historisk information? Vakna upp och lev i nuet och visa att ni är kapabla att hantera ert viktigaste uppdrag – att upprätthålla finansiell stabilitet. svd


-Sänk räntan!
- Det finns inga alternativ! Gordon GeckoJag önskar att Riksbankens chef Stefan Ingves kunde säga att den senaste räntehöjningen var felaktig och att han ber om ursäkt”, säger Mats Qviberg till DN Ekonomi. PS

Hur ser verkligheten ut?
Hushållen i USA, Sverige och Balticum är överbelånade och deras säkerheter i fastigheter sjunker allt längre ned under vattenytan. Ingen bank vill längre låna ut till en annan bank eftersom ingen litar på värdet i den andre bankens säkerheter. Allt är luft. Alltså borde priset på pengar, dvs risken för att låna ut, räntan, att öka. Men så sker inte.

Valutor
Kan vi ens kan lita på vår valutas värde. Valutor, jag förstår inte att dollarn går upp, upp, upp. USA är ju ett gigantiskt Island skulle man kunna säga. 12 miljoner amerikaner bor i hus där huvärdet är lägre än bostadslånet. Industriproduktionen har flyttat till Asien. Likväl stiger dollarn. Är alla uppbunda i dollar? Förstår noll. För eller senare måste dollarn rasa ihop. Euro? Ett flertal länder kan få akuta problem inom kort, likväl den stark. Kronan? Liten är alltid osäker i större sammanhang. Och var är experterna på Public Service när vi behöver dom som bäst?

Hyperinflation - nästa akt?
Sänkt ränta i kombination med fler tryckta dollarsedlar gynnar bara skottkärretillverkarna. Uppblåsta värden måste först ned till acceptabla nivåer innan några ränteåtgärder kan ge effekt. Vem bestämmer vad som är acceptabelt värde och vad som är ett värde satt i hysteri eller panik? Svar: Marknaden, tiden, du och jag.

Jag skulle ta ut alla mina pengar ur fonder som styrs av Gardell, Qviberg, Hessius. De lobbar i egen sak, i sin egen panik.

Hit, men inte längre kommer jag: Riksgälden

Finanskrisen & invandringskatastrofen
Så länge samhällets aktoritära röster: de högavlöanade, de välboende, de priviligerade, inte drabbas personligen, existerar ingen offentlig diskussion om vare sig fastighetsbubblor, finansiering av USAs Irakkrig, Asiens övertagande av västvärldens industriproduktion, eller invandringskatastrofen i Sverige.

Man mörkar så länge det går. Att varna för kriser gagnar inte karriären. Och ju längre tid problemet tillåts växa, ju större blir fallet. Och när det gäller invandringskatastrofen saknas inte kvartalsrapporeter. Se Helvetetes dagsnoteringar.

Wall Street: "Knappt att jag tror på vad jag hör bakom gardinerna...DI

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag tycker att ni i gustiska klubben och flackback borde ta upp problemet med passiv rökning! Det är ett mycket större problem än negrerna. staten och stockholmsmakten ljuger och säger att det är farligt att vara en passiv rökare men vetenskapen säger att det är ofarligt att andas in använd tobaksrök. snacka om mörkläggning och dolda agendor! Varför tar ni som är motståndare till media inte upp det? Det tycker jag är förjävligt. Canser är ingen lek men bäbisar får inte det av sina rökande föräldrar! (den sloganen kan ni reaktionärer använda om ni vill, jag jobbar på swift och får inte ens ha en fyrklöver på blusen så jag kan inte göra nått men det kan ni. STOPPA ljuget om passiv rökning!)