söndag 15 mars 2009

Hoppet lever för svenska separatister

Om vi utgår ifrån att den moraliska kollaps som präglar dagens Sverige även kommer att medföra en politisk, ekonomisk och kanske militär kollaps, då finns det hopp för separatistiska engagemang. Frågan är vilken del av Sverige som först kommer att bryta sig ur nationen Sverige och bilda en självständig stat. Detta kan mycket väl komma att ske utan något som helst våld, och den nya staten kan mycket väl forsätta sitt medlemskap i EU, eller avbryta det, om så önskas. Eller också kan en enskild landsända välja att uppgå som en ny del av en grannnation, till exempel Danmark, Norge eller Finland. Min favorit som först ut är Skåne, medan Jämtland och Gotland är mina outsiders.

Varför blir man separatist?
För många, kanske de flesta i Sverige, verkar detta vara ren goja, men för oss som ser nationen Sverige som ett slags vakumförpackat Sovjet eller Balticum, vi vet att det finns ett antal folkslag inom landet gränser som allt för länge fått stryka på foten för den makt som har sitt centrum i Stockholm. Enligt min uppfatting ljuger Stockholm om hela den svenska historien. Lögnen består framförallt i en ovilja och ett konsekvent motstånd att erkänna händelser, mönster, kulturer som fanns innan Sverige kristnades.


Yttre faktorer som kan påverka nya staters tillblivelse i Norden
1. Rysslands expansion. Vad kommer att hända om något land i Balticum kollapsar och därefter söker ett närmande till Ryssland? Vilken roll kommer Ryssland då att spela i Östersjön?

2. Inbördeskrig i USA. Stockholms maktelit har som tradition att planka ledande nationers betendemönster. Till exempel den svenska "Konsumtionsvänsterns" efterapning av mångkulturen i USA, det sk "Sidney Portier-syndromet". Jmf, hur den svenska överklassen, upppnäsor, brukspatroner, 08-vaseller och rikesvin, en gång plagierade Frankrike kulturellt och politiskt. Att både separtister och Stockholmsmakten skulle kunna inspireras av ett amerikanskt inbördeskrig förefaller inte helt osannolikt.

3. EU kollapsar och nya maktcentrum, kanske en nordeuropeisk gemenskap, bildas med Ryssland som medlem. Ja, varför inte. Det enda land i norra Europa som skulle vara emot en nordeuropeisk union är förmodligen Stockholm.

4. Olika inviter från våra grannlännder.

Har nynationalismen någon chans i Sverige?
Jag tror inte det. I och med att ett flertal områden inom Sveriges nuvarande gränser är krigsbyten blir det (och har varit) svårt att mobilisera någon ÄKTA nationalism från dessa områden och folk. När det gäller starka och relativt starka landsändar så är den regionala patriotismen långt större än den nationella. Eller för att tala ekonomspråk, summan av varumärkena "Skåne" "Västergötland" "Gotland" "Halland" "Värmland" "Jämtland" "Småland" och "Dalarna" är långt mer värdefulla än varumärket Sverige. Alla dessa varumärken är också långt äldre än "Sverige".

Det enda Stockholm gjort för dessa områden är att konsekvent motarbeta och förstöra deras egen kultur. Dom skiter helt enkelt i den. Om vi jämför SVT med till exempel Lunds Universitet så har deras ambitioner varit ungefär densamma: att lära folk hur Stockholm tänker. På samma sätt förhåller det sig med 08-media, den svenska kyrkan, Riksantikvarieämbetet eller i stort sätt vilken institution som helst som har sitt säte i Stockholm. Jmf Sundbärg och Stålsjö.

För att kunna fortsätta att bevaka "svenskarna" och avtvinga dem ännu mer skattepengar och pådyvla dem ännu fler utomeuropeiska inflyttare, kommer Stockholm tvingas att mobilisera någon form av ny "vi-känsla". Den saken är klar.

Men det lär bli svårt. Och jag betvivlar att flaggviftarna från den så kallade "extremhögern" (typ alla som kritiserar vänstern, socialdemokraterna och numera även moderaternas nedmontering av inhemska hävder, kulturer och traditioner) kan tänkas bli inbjudna eller låta sig inbjudas, trots att de ofta är skickligare på att manifistera nationakänsla än det etablerade svenska samhället. Så vilka ska då vifta med flaggorna hade di tänkt?

Nynationalismen kommer antagligen likväl skapas som en politisk panikåtgärd, kanske som en allians mellan Socialdemokrater och Moderater, men den kommer förmodligen att klinga så falskt och ihåligt med tanke på deras ledares dokumenterade förakt för "svensk" historia, traditioner och kultur. Svenskhatet har alltid och kommer alltid ha sitt huvudsäte i Stockholm. Detta fenomen är, enligt min uppfattning, urgammalt och skapade den klass som lite förenklat kan kallas för "Uppnäsorna" - en slags stadsanställd övre medelklass i det gigantiska bygge av byråkrati som präglar det Sverige som mer eller mindre styrs dikatoriskt från Stockholm. Signifikant för Uppnäsorna är att de alltid föraktat det "svenska" folket och deras kultur.

Nu är denna klass av "Uppnäsor" delvis överspelad och vänstern har placerat sitt folk inom dessa institutioner. Men föraktet mot "svenskarna" är detsamma, det arvegodset behöll vänstern från sina föregångare.

Att vänstern, globalister, storfinans, framgångsrika judar och muslimer, producenter och konsumenter av masskultur och alla andra slags icke-nationalister hängt på Uppnäsornas "svenskförakt" är en av orsakerna till dagens mångkulturella (dvs icke-eropeiska) katastrof som drabbat Sverige. De som inte vill se vad som hänt i Malmö, Landskrona, Södertälje och i Stockholms förorter behöver inte det. Detta är inte längre separatisternas problem, utan snarare, och i all sin tragedi, en av separatisternas största "konkurrensfördelar".

En kör av Die Dumme Sweden:
- Och vi som trodde att det skulle bli som i USA!


Delar av mina åsikter kan säkert identifieras hos den så kallade "extremhögern" men min analys av Sverige sträcker sig tillbaka till Gustav Wasas dagar och mitt Sverige, det götiska Sverige, det regionala Sverige, börjar långt tidigare än på 1300-talet, det århundrade när nations invånare för första gången fick sitt namn påklistrat på pannan: svenskar.

Nordisk etnisitet och massinvandring
Jag tror hur som helst att det är ett extremt gynsamt läge för separatism, dvs nationalism i regional form. Tills dess detta kan bli en realitet är all form av regional stolthet önskvärd och bör uppmuntras. Jag har definitivt inget emot etnisk blandning eller invandring till Sverige, det är både sexigt och nyttigt med nytt blod och nya kulturer - men så som det skett i Sverige de sista 20 åren är varken sexigt eller nyttigt, det handlar om en konsekvent genomförd gruppvåldtäkt på svenska samhällen och folk. Det är inte längre acceptabelt. Och eftersom jag ser det som en omöjligt uppgift att förändra Stockholm är separatism (eller landsflykt) vad som återstår.


Trådar som på skämt och allvar behandlar separatism i Sverige
Republiken Jämtland wiki
CUF erkänner Republiken Jamtlands självständighet! Flashback
Sverige ut ur Skaraborg! Flashback
Befria Norrland! Flashback
Småländska Republikanska Armén Republiken
Befria Bohuslän från svenskjävlarna Flashback
Skåneland på webben
Skånepartiet
Sveriges andra Poltava Carl Henning Wijkmark
Finland befrielse från Sverige 1809 wiki
Orsaker till Norges upplösning av unionen wiki
Separatism wiki

4 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, oj, oj (eller Oi! Oi! Oi! om du pissade på en neger i riddarfjärden från helikopterplattan 1989), vilket förljuget liv vi lever. Vi tar vad som helst och vem som helst för att orka. Till och med våra egna barn duger som ursäkt för att leva. Det måste betyda någonting? Fint.

/vickan eremita

Gotiska Klubben sa...

Ja kyss jorden och gör vad du vill.

Anonym sa...

Separatismens sak ser inte bra ut just nu, men jag tror också att läget kan förändras. Ja, jag tror det kan förändras mycket snart.
Jag tror tex att arbetslösheten kommer att gå i taket det närmaste året. Samtidigt fortsätter det att välla in invandrare i landet.

Gotiska Klubben sa...

Jo, separatismen är "svenskarnas" enda chans. Dessvärre är de för korkade för att inse detta ;-)

Vi som sett - både inom oss själva och i vår högborgliga omgivning - den stenhårda kärna hos den klass eller grupp av människor som styr, har styrt och kommer att styra över Stockholm, vi vet, precis som Ulf Nilson, att dess minsta gemensamma nämnare heter Högmod och högfärd. Och detta kommer aldrig att ändras. Och precis som du säger, snart kommer fallet.