onsdag 31 december 2008

En liten fågel flög...

Alf Robertson 1941-2008
Runt varje countrysångare finns det skrönor. En del är sanna och del är påhittade. Ofta handlar skrönorna om sprit, elände och kvinnoaffärer. Denna historia berättades för mej av en krögare i Bohuslän. Det var off season så krogen ville testa nåt speciellt. Så man kontaktade Alf Robertson och frågade om han kunde ställa upp på en två kvällars spelning ute på Skaftö. Eftersom Alf varit sjuk en längre tid var det inte alls säkert att han skulle orka. Men spelningen blev av och man satte in en annons i Bohusläningen. Folk ringde och bokade bord från hela Götaland. Det blev utsålt på nolltid. Och vet ni vad Alf Robertson hittar på direkt efter den första spelningen. Jo, innan applåderna ens hunnit tystna, ja mitt i publikens jubel, drar han med sig krögaren ut i restaurangköket och frågar honom:
- Du...finns det några ålderdomshem här på ön?
Jorå. Det fanns. Så dagen efter besökte Alf Gullvivan i Fiskebäöckskil och Solrosen i Grundsund och sjöng och spelade för de gamla.
- Jag tycker så mycket om att spela för dem, de blir så glada och deras glädje inspirerar mej, sa Alf.

Nej, det behövs inga skrönor för att förstå Alf Robertson. Det mesta av hans personlighet finns redan där inne i hans röst .


Ref: sesam bloggsök flashback youtube

Inga kommentarer: