torsdag 28 maj 2009

Min pappa är vän med Thore Masen Eliasson

Postat av Johan.S:
"Min pappa är vän med Thore Masen Eliasson tyvärr är pappa till åldern kommen men ja har lovat att vi ska åka å hälsa på Masen! var hem till Tore 96 när han bodde långt ut på skogen utanför Ludvika med sina 2 hundar! en jättefin Golden kan ja minnas att ja va ute med :-) så fick ja även se guldskivorna på väggen + att han spelade hönan agda. tyvärr gick ja bara i 6:an och va liten och oförståndig:-) men åker vi dit i sommar ska ja minssan ta med mig gitarren och spela med på flera av dom klassiska låtarna dom spelade!

Pappa satt inne samtidigt som Tore och dom andra killarna på Långholmen. Pappa satt på Gemet som de då hette, men nu är det ett minne blått. Var där för några år sedan och ville sätta mig in i hur dom hade det, men då va de någon som sa att Gemet var rivet tyvärr! Pappa spelade gitarr och sjöng många låtar och kan även många, många texter idag om fängelser och de hårda livet m.m. även sånger på Romani.

Tyvärr spelar han inte längre men han brukar sjunga gamla fina låtar när ja försöker ta ut dom på gitarren! När ja va liten lärde pappa mig att säga saker till folk på Romani ex : tjar min bul vilket betyder kyss mig i arselet :-) funkar bra även idag *skrattar* Finns inget som klår att höra om alla rövarhistorier om rymningar, sprängda kassaskåp och framför allt de hårda liv dom levde. Ja tycker de är kul att höra alla sjuka historier men skulle aldrig vilja vara i den sitsen själv!

Johan.S från Avesta, Dalarna, Sweden
Kommentar 15Jailbird singers - Tony Granqvist

1 kommentar:

Gotiska Klubben sa...

Tack för denna historia, Anders!
Fan vad glad man blir!
Det var så bra att jag la upp din kommentar på en egen post.Hoppas du skriver mer om du träffar Masen i sommar.

mer romani!
mer om farsan!
mer om masen!

Kanske skulle man hänga på?

Hönan Agda skrevs, hörde jag berättas på Beckis på 70-talet, till en beskäftig och militärisk Röda Kors Sjuksköterska som Cornelis Wreeswijk slavade under när han jobbade som vårdare på Beckis på 60-talet.

Det är ingen snäll låt. Cornelis var inte så stolt över den. Men jag gillar den.